2 okt Nijmegen demo, Nood kraakt wet!

Op zaterdag 2 oktober zal er in Nijmegen onder het motto: ‘Nood kraakt wet’ een demonstratie worden gehouden. De dag daarvoor, op 1 oktober, zal het kraakverbod in werking treden waarmee kraken onder alle omstandigheden strafbaar wordt. Als het aan de overheid ligt wordt kraken vanaf die dag geschiedenis. Tijd dus om de straat op te gaan en te laten zien dat we niet verdwijnen!


Een fatsoenlijke woning lijkt steeds meer een privilege te worden, voorbehouden aan mensen die in staat zijn hier enorme bedragen voor neer te leggen. Zij worden uitgebuit door speculanten, projectontwikkelaars en huisjesmelkers die de prijzen kunstmatig hoog houden. De positie van huurders wordt steeds slechter. Massaal worden sociale huurwoningen gesloopt terwijl er veel minder worden teruggebouwd. Tegelijkertijd wordt er steeds meer getornd aan de huurbescherming. In het kielzog van de krakers is onder de naam ‘anti- kraak’ een malafide bedrijfstak ontstaan die gespecialiseerd is in het ontduiken van de huurbescherming en het uitbuiten van de kwetsbare positie van woningzoekenden.

Deze problemen worden echter niet aangepakt. In plaats daarvan wordt één van de weinige effectieve middelen om iets tegen de uitbuiting te doen, gecriminaliseerd. Kraken is een middel om de malafide praktijken van speculanten en huisjesmelkers aan te pakken. Kraken is een mogelijkheid om te ageren tegen het wanbeleid op de sociale woningmarkt. Kraken is een middel waarmee de kwetsbare positie versterkt wordt. En dat blijft het ook!

Wij zullen ons niet laten stoppen door een wet die bedoeld is om het verzet tegen de misstanden op de woningmarkt de kop in te drukken! Kom daarom op 2 oktober om 13 uur naar het Joris Ivensplein in Nijmegen en doe mee met de demonstratie.

Nood kraakt wet!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: