Dierentuin Wassenaar gekraakt.

Op 23 September is er de Dierentuin in Wassenaar gekraakt na een periode van leegstand van 25 jaar. Na gespreken met de eigenaar en de politie mocht de groep krakers op het terrein verblijven en is nu bezig ermee het terrein te herstellen.

Het is de bedoeling om een alternative commune van idealistische mensen optebouwen waarbij belang gehecht wordt aan duurzam wonen, het gebruiken van duurzame energie door windmolens, een zonnewarmte installatie en derkelijke, ook kunnen eigen groentes en fruit verbouwt worden.
Opgroeinde kinderen zijn welkom, er zijn plannen om en narturlijke speeltuin opterichten waar kinderen spelen en boomhutten kunnen bouwen.

Geinteresseerden zijn welkom een kijkje te doen.

Update:

Ondertussen een paar dagen verder is er een hoop gebeurd in de Dierentuin, de bewoners van de dierentuin hebben van meerdere buren en buurtbewoners bedreigingen ontvangen en er loopt nu ook een privaat beveiligins bedrijf rond het pand om te “controleren”.
Daarnaast is er ook een oprot brief binnen gekomen, waarin beargumenteerd wordt dat de 2 spinapen bedreigd worden omdat het gebouw zich in het stiltegebied bevind van de apen, dit terwijl nog geen 50 meter van het gebouw zich een snelweg bevind die vele malen meer lawaai produceert dan de bewoners ooit zouden kunnen.
Vanwege de continue aanwezigheid van de beveiliging lijkt er een reeele bedreiging te ontstaan, daarom dus ook een oproep om te komen helpen bezetten.
De dierentuin bevind zich aan de rijksstraatweg in Wassenaar-Kerkehout, bus 90 vanuit Den Haag stopt recht voor de deur bij bushalte “de Hout”, bel 0645285766 voor meer info.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: