Krakers bezetten braakliggend terrein Blauwe Aanslag

Actieweekend van start

Na zeven jaar zijn er weer krakers op het braakliggende terrein waar vroeger de Blauwe Aanslag stond. Zaterdagochtend 6 november, bezetten zo’n 50 krakers het terrein om te protesteren tegen het kraakverbod dat 1 oktober j.l. van kracht is gegaan. Er zal een tweedaags programma worden neergezet met onder andere workshops, dichters en muziek.

De Blauwe Aanslag

Na de sloop van het 23 jaar lang gekraakte pand de Blauwe Aanslag in 2003, heeft het terrein ruim zeven jaar braak gelegen. Er zouden luxe appartementen gebouwd worden, maar dat bleek financieel niet haalbaar. Nu moet er volgens de projectontwikkelaar een tijdelijke parkeerplaats komen totdat er weer een beter plan is. We vinden het belachelijk dat een sociaal centrum en woonplek voor ruim 50 mensen werd gesloopt voor een fietspad en nieuwe luxe woningen en er vervolgens niks gebeurt.

De buurtbewoners vragen al heel lang om een nuttige invulling van het terrein. Door het terrein te kraken laten we zien dat bewoners het heft in eigen hand kunnen nemen door gebouwen en terreinen te kraken. Met een kraakverbod dat op 1 oktober j.l. inging laat de overheid zien aan welke kant het staat: de kant van de projectontwikkelaars en de vastgoedondernemingen die panden leeg laten staan en braakliggende grond voor lief nemen, louter uit speculatieve winstbelangen.

Demonstratie

Ter afsluiting van het actieweekend zal er zondagmiddag een demonstratie plaatsvinden in Den Haag tegen het kraakverbod. Plaats van handeling is het Kerkplein bij de Grote of Sint Jacobskerk. Om 14.00 uur zal de optocht door de stad van start gaan.

 

Advertenties

One Response to Krakers bezetten braakliggend terrein Blauwe Aanslag

  1. josée wokke schreef:

    Het is inderdaad een grof schandaal dat een zeer bruisend; óók voor de buurt, gebeuren is vernield, en dat er vervolgens niks met het terrein gebeurt.
    Prima dat jullie daar aandacht op vestigen!
    Is er een plan om het terrein weer op een positieve manier te gebruiken? Is bv een buurtparkje haalbaar?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: